Sök biljetter

Varför handla hos oss?

  • 100% säkra betalsystem

  • Betala i SEK

  • Över 3,5 miljoner sålda biljetter

Våra kunder säger

Ticmate Charity

Att ta sig runt i London: Tips & tricks för resande i London

Londons kollektivtrafik består av ett komplicerat nät av tunnelbana, tåg och bussar. Hela nätet har bra förbindelser med varandra, men att ta sig från ena sidan av staden till den andra, kan ta lång tid och innebär vanligtvis några byten längs vägen.

Följ vår enkla guide om hur du enklast reser i Londons kollektivtrafik, så att du inte åker vilse, blir frustrerad eller börjar undra hur mycket av din semesterkassa som har spenderats på resande!

Stressfria resetips!
Planera dina aktiviteter geografiskt – Nyckeln till framgång är att planera in dina aktiviteter tillsammans geografiskt, så att du inte behöver åka fram och tillbaka till ett område som du redan har besökt.

Använd Google Maps – Hela Londons transportsystem, inklusive tunnelbana, tåg, bussar och färjor, är integrerad med Google. Det innebär att du enkelt och när som helst kan titta upp rutter och resvägar på din mobiltelefon. Vad som kanske är ännu mer användbart är att du under rusningstid kan få tips om alternativa vägar eller kommunikationsmedel för att hjälpa dig att välja det bästa sättet att ta dig runt på. Det är också en bra idé att i förväg spara rekommenderade platser och rutter på Google Maps.

Skaffa ett Visitor Oyster Card eller ett Travelcard – Om du köper en biljett varje gång du kliver ombord på en buss eller går ner i tunnelbanan, kommer plånboken snabbt dräneras på pund, i en deprimerande hastighet. Att istället använda ett resekort fylld med så kallad reskassa; ett Visitor Oyster Card eller ett tidsbestämt resekort; ett Travelcard, kan spara en hel del i resekostnader – och är dessutom väldigt bekvämt!

Att resa mellan flygplatsen och London
Det finns många alternativ till transfer mellan London och dess olika flygplatser, beroende på vilken flygplats du landar på. Dessa olika alternativ inkluderar flygbuss, taxi, tunnelbana och tåg. För stora grupper kan en chartrad buss vara mer ekonomiskt. Om du reser med mycket bagage eller bor utanför centrala London kan ett dyrare och långsammare alternativ som taxi vara mer lockande.

Om du letar efter det billigaste alternativet, är flygbussarna eller tunnelbanan definitivt det bästa valet, särskilt om du reser med lätt bagage (tunnelbana gäller endast från Heathrow).

Om du är ute efter det snabbaste resealternativet är expresstågen ditt bästa val. Du reser snabbt och bekvämt, snabbtågen rekommenderas starkt av många resenärer!

Heathrow Airport: Det snabbaste alternativet (ca 15 min) är snabbtåget Heathrow Express till Paddington Station. Du kan även ta tuben, tunnelbanan, men tänk på att det kan vara lite stressigt och bökigt att kliva på och av med handbagage och resväskor.

Gatwick Airport: Gatwick Thameslink (till Blackfriars 35 min, Farringdon eller St Pancras 60 min), är det billigaste alternativet med tåg medan snabbtåget Gatwick Express (till London Victoria Train Station) är den i särklass snabbaste (35 min) och mest stressfria. Flygbussen Gatwick National Express är ett utmärkt alternativ för resenärer med en budget och den tar dig till busstationen Victoria Coach Station i centrala London på strax under en och en halv timme.

Stansted Airport: Det enklaste och snabbaste alternativet från Stansteds flygplats är att ta tåget Stansted Express till Liverpool Street Station i centrala London (45 min). Flygbussen Stansted National Express mellan Stansted och London Victoria Coach Station är ditt billigaste alternativ och tar ca 50 min utan trafik!

Luton Airport: Det billigaste sättet att ta sig mellan Luton Airport och London Victoria Coach Station (ca 75 min) är med flygbussen Luton National Express. Det snabbaste alternativet (45-60 min) är med tåg Luton Thameslink (till/från London Blackfriars, Farringdon eller St Pancras).

Tips på saker att se och göra i London!
Om du planerar att ägna ett par dagar till sightseeing och att utforska alla sevärdheter, kan du göra det med Hop-on Hop-off bussarna  Big Bus Tours eller The Original Tour och i din egen takt. Från en klassisk dubbeldäckare, kan du koppla av och njuta av vyn över London, du undviker alla pendlare på tunnelbanan. Biljetter finns för 1, 2 eller tre dagar i följd.

Att promenera, eller varför inte cykla – är bland det bästa sättet att upptäcka Londons skatter på, eftersom det ger dig möjlighet att verkligen få en känsla för gatorna och möta lokalbefolkningen.

Hur du än väljer att ta dig runt i London, hoppas vi att dessa tips ger dig mer tid (och kanske mer pengar) att njuta av allt som London har att erbjuda.

Sökresultat: 1 (1)